Intressant Italiensk teknik! (SÅLD!)Ducati_500S_Desmo

Ducati 500 Sport Desmo är den enda paralelltwin som Ducati någonsin byggt, det är en 180 ° fyrtakts parallell-twin och den har Ducatis berömda desmodromiska ventilfunktion. Den är ett underbart klassisk Italiensk fullblod, en unik mycket sällsynt Mc för den som gillar Italiensk design och teknik. Ramen är designad av Italjets ägare Leopoldo Tartarini som på uppdrag av Ducati också försett den med bara dom bästa bitarna, Marzocchi gaffel och stötdämpare, Brembo bromsar och Borrani fälgar. Ducatis chefs ingenjör Fabio Taglioni utgick från Gran Turismo Lusso motorn och gav den sina berömda desmodromiska ventiler, Dellorto förgasare och såg till att motorn levererar som en Ducati förväntas göra. Den kom som den är på bilden från fabrik, med clipon, tillbakaflyttade fotpinnar och all!
Det blir inte mycket bättre än så här! 🙂
Du kan titta på en video som visar desmodromiska ventiler här!

Det här exemplaret från 1978 hamnade i vår ägo av en händelse när vår Classic Racer Honda 500 Desmo Sportvädrades på Sviesta banan i Linköping och denna var till salu just i Linköping och då kände vi att ”denna där skall vi haaa” ?

Ducatin är såld till till en entusiast som lovade att använda den som Ducatis ingenjörer tänkte sig! Att köra den! Aktivt!