Honda CB350 RR

En dag så fanns en till synes väldigt välbyggd och snygg Honda CB350 RR till salu på blocket. Nr: 34 hade den på sig och vi kontaktade säljaren med lite frågor. Kenneth Lundquist som han heter hade själv kört den sparsamt på några race och någon parad. Han hade köpt motor och ram av Nisse i Orrefors sa han, Pentti Kiviharju hade hjälpt till att sätta ihop den och kompisen Lennart Olander hade kommit med goda råd sa han!!?? ”Den där måste vi bara ha!
”Nisse motorn” som Nisse satte ihop typ 2006 eller så, har vi varsamt gått igenom, vi tog isär vevaxeln och kollade upp lager och status på allt. Vi behöll NE 06 H kammen, bytte till den modernare mer robusta KA kamkedjesträckaren, tog ur den 6 växlade Nova lådan och gav den en ”vanlig Nisse bottendel” växellåda med tät femma, modifierad CB450 kopplingskorg och primärdrivning som Nisse brukar göra. Den fick även i ett Barnett kevlar race-lamell kit från och PVL tändninge (utan batteri) från Buff Harsh på THR. Så fick det bli på vår nummer tre ?

Den placerade sig ironiskt nog även på plats nr: 3 i Svenska Cupen säsongen 2017 Med Bäzen bakom styret!

Den rullade runt några gånger under 2017 års säsong och behöver en del ”TLC” och är därför nerplockad i sina beståndsdelar för översyn och restaurering och kommer sättas ihop igen så snart vi kan??